Skillet Koekenpan Gietijzer met Steel Ø 25 cm
VH 497761 zwart Skillet Koekenpan Gietijzer met Steel Ø 25 cm Lees meer
Deze pan van Valhal Outdoor is een skillet, maar wat is een skillet Een skillet is een koekenpan geheel gemaakt van gietijzer. Hij heeft of twee handvatten of een handvat en een steel. Doordat een skillet volledig gemaakt is van gietijzer, kan je deze erg hoog verhitten en houdt hij hitte goed vast. Een skillet heeft geen antiaanbaklaag en hierdoor kunnen dan ook geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het bakken. Het is ook niet zonder reden dat veel professionele koks kiezen voor zo’n gietijzeren koekenpan. Gietijzer is ook nog eens geschikt voor elke warmtebron en hierdoor kan je deze pan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. Deze pan is een kleine skillet met een diameter van 25cm. Doordat hij een handvat en een steel heeft, is deze gemakkelijk in gebruik. En dankzij de handige schenktuiten kan je sauzen of kookvocht gemakkelijk uitschenken. Doordat gietijzer warmte zo goed en lang vasthoudt, kan de steel erg heet worden. Valhal Outdoor heeft met de speciale lederen sleeve die in het assortiment zit een oplossing bedacht. Gietijzer wordt steeds mooier en beter door gebruik. Wanneer je je gietijzeren skillet goed gebruikt en verzorgt, heb je een pan voor het leven. Je kan gietijzeren pannen namelijk telkens opnieuw inbranden en dan is je pan weer als nieuw. Alle gietijzeren items van Valhal Outdoor zijn als eens ingebrand in de fabriek met een natuurlijke olie. Als je wil kan je dus direct aan de slag met je nieuwe skillet. Voor de beste bakresultaten raden wij echter aan het gietijzer zelf nog een (paar) keer in te branden. Tip! De Valhal Outdoor wax is speciaal ontworpen voor het verzorgen en inbranden van gietijzer.