Saus.Guru - Beef Bark - Dry Rub 200g
De specifieke schnitt van de ingrediënten in de Beef Bark rub zorgt voor een perfecte verdeling van de kruiden en specerijen.
Het resultaat na bereiding is dan ook een uitgebalanceerde korst (bark) die belangrijk is voor de typische Amerikaanse BBQ-gerec
Lees meer
De schnitt, zoals de grootte van de fragmenten van kruiden en specerijen wordt genoemd, is een belangrijk onderdeel bij het samenstellen van een goede rub. Het zorgt voor de juiste tekening en smaak van een goede “Bark”. Zoals de naam al suggereert is deze Dry Rub specifiek toegespitst op deze bast. De specifieke schnitt van de ingrediënten in deze Beef Bark rub zorgt voor een perfecte verdeling van de zorgvuldig geselecteerde individuele kruiden en specerijen. Het resultaat na bereiding is dan ook een uitgebalanceerde korst (bark) die belangrijk is voor de kwaliteit van onder andere typische Amerikaanse BBQ gerechten, zoals langzaam gegaarde Brisket en Short Ribs. Saus.Guru’s Beef Bark is in combinatie met Saus.Guru’s Black Mojo saus de perfecte match in Low & Slow BBQ bereidingen. Gebruik Saus.Guru’s Beef Bark rub als ultieme basis voor Brisket en Short Ribs, kruid er je spareribs of pulled pork mee of breng er je stoofvlees mee op smaak. Tip: Kook vaker met interessante groenten voor een mooie diversiteit van gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een brede range aan (langzaam of snel) geroosterde groenten, zoals knolselderij, aubergine, courgette, paprika en uien, normale en zoete aardappeltjes, (spits)kool en nog veel meer. Opgelost in water (50 gram/L warm water) en met de toevoeging van 7 gram zeezout heb je in een handomdraai de perfecte pekel (brine) gemaakt. Perfect om vlees, vis, gevogelte en groenten in te marineren voorafgaande kooktechnieken als roken, Low en Slow roosteren of sous vide bereidingen. De Pitmaster Collectie - De ultieme Rub & Saus combinatie Het Verhaal pit-ma-ster ['pĭt-mæ-ster]. Zelfstandig naamwoord (meervoud pitmasters) Iemand die een barbecuepit bedient. Soms een uiting van respect voor iemand die bedreven is in het barbecueën. Deze collectie is ontwikkeld samen met pitmasters, speciaal voor pitmasters en de serieuzere BBQ-er met een bovengemiddelde interesse voor smaken en BBQ-bereidingen. Voor zover bekend is deze Pitmaster Collectie de eerste serie van competition level smaakverrijkers waarin Dry Rubs en BBQ Sauzen smaak-technisch op elkaar afgestemd zijn ontwikkeld. Zoals wijn en spijs op elkaar zijn afgestemd in de betere restaurants. Met Saus.Guru’s Pitmaster Collection heeft u dan ook een unieke serie producten in handen. De sauzen in de Pitmaster Collection zijn gebaseerd op de wedstrijd-sauzen die gewoonlijk worden gebruikt in American Style BBQ kampioenschappen, maar met een twist. De chefs van Saus.Guru hebben de smaken van deze collectie afgestemd op de Europese, meer verfijnde tong. Zo zijn de sauzen uit de Pitmaster Collection niet zo overweldigend zuur als veel van de andere sauzen in dit segment. Ze zijn ook niet zo extreem zoet. Dit alles om meer evenwicht te brengen in de perceptie van hun algemene smaak en om alle smaakkarakters in de saus de ruimte te geven die nodig is om goed ervaren te worden. Bovendien zijn ze iets dikker dan gewoonlijk op de markt te vinden is. Dit komt de eindgebruiker uitstekend van pas bij het zogenaamde glazen, coaten en het bekende "candy-en" van producten bij Low & Slow Cooking. De Pitmaster Collection Dry Rub Serie is samengesteld uit de beste ingrediënten. Topklasse specerijen die met uiterste precisie zijn verwerkt tot korrels van de juiste grootte (schnitt). Dit zorgt voor een optimale verdeling van de deeltjes en daarmee voor de perfecte 'schors', ofwel bark. Deze rubs hebben ook een betere zoutbalans om de smaken van de kruiden en specerijen niet te verdringen. Gaandeweg het bereiden wordt de rub glanzend nat gehouden met de saus; telkens wordt er door middel van overschenken of gedoseerd met een kwast een nieuw laagje saus aangebracht. Kort voor serveren de laatste laag voor een prachtig glimmend eindresultaat.