Puur Olijf - Olijfolie Umbrië Rode peper 100ml
Intens fruitig, pittig in een mooie balans. Lees meer
Olio Extra Vergine di Oliva ‘Peperoncino’
Olijfsoorten: Moraiolo, Frantoiano en Leccino.
Bijzonderheden: Speciaal voor PuurOlijf is deze olijfolie verkregen door koude persing waar na de persing rode peper wordt toegevoegd. Na enige tijd (‘di Nonna” proeft regelmatig) worden de pepers er weer uitgehaald. Zonder toegevoegde aroma’s. De meeste oliën met een “smaakje” bevatten natuurlijke aroma’s. Deze olijfolie puur, pittig maar mooi in balans. De olijfolie is biologisch maar certificering voor de rode peper is (nog) niet mogelijk.
Kleur: smaragd groen, rood
Karakter: Intens fruitig, pittig in een mooie balans.
Streek: Umbrië
Achtergrondinformatie: Zuurgraad <0,2, hand geplukt, binnen 8 uur geperst, 100% Italiaans, onversneden.
Te gebruiken bij o.a. pizza, soep, pittige salades, groenten.
Heerlijk in combinatie met PuurOlijf Witte Balsamico, Balsamico S8/15.