• lorem ipsum

Turkse Pizza "Lahmacun" uit de pizzaoven

5 Feb 2025
door Rick Grooten

Zelfgemaakte Lahmacun uit de Pizzaoven


Lahmacun, ook wel "Turkse pizza" genoemd, is een heerlijk dun platbrood belegd met een kruidige lamsgehaktmix. De hoge temperatuur van een Napolitaanse pizzaoven is perfect om deze authentieke lekkernij snel en knapperig te bakken.

Ingrediënten (voor 3 stuks)

3

Pizzadeeg bollen Hoeve Cobelli 

ontdooit, 24 uur voor bereiding in de koeling

 

Voor de topping

250 gr.lams- of rundergehaktrauw
1grote tomaatfijngehakt
1kleine rode paprikafijngehakt
1groene milde peperfijngehakt
1uifijngehakt
2tenen knoflookgeperst
1bosje platte peterseliefijngehakt
1 eetl.tomatenpuree 
1 eetl.olijfolie 
5 gramzout 
15 gramKebap Spice - The Sauce 

 

Bereidingswijze
2. Bereid de topping;
1. Doe het gehakt, de tomaat, paprika, ui, knoflook, peterselie, tomatenpuree, olijfolie en kruiden in een kom;
2. Meng goed tot een smeuïge topping ontstaat. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe als het mengsel te dik is;
3. Verwarm de pizzaoven; Verhit de pizzaoven tot ongeveer 300°C - 350°C;
4. Rol de Lahmacun uit: Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne cirkel (ongeveer 25 cm in diameter). Smeer een dunne laag van het gehaktmengsel over elk deegstuk, tot aan de randen.
5. Bak de Lahmacun; Leg één Lahmacun voorzichtig op de pizzasteen. Bak ze in de pizzaoven gedurende 2-3 minuten tot de randen knapperig zijn en de topping gaar is. Haal ze uit de oven en herhaal met de overige Lahmacun.
6. Serveren: Besprenkel de Lahmacun met een beetje citroensap. Serveer met een frisse salade van tomaat, komkommer en sla, of met een schepje yoghurt voor extra frisheid.

Tips van Pizzaiolo Rick!
• Dun beleggen: Smeer de topping in een dunne laag om ervoor te zorgen dat deze snel gaart.
• Temperatuurbeheer: Controleer regelmatig de hitte in de oven en draai de Lahmacun indien nodig in de oven ongelijkmatige verbranding te voorkomen.
• Variaties: Voeg extra chili toe voor een pittige versie of gebruik gemengd gehakt (lam en rund).

Geniet van je zelfgemaakte Lahmacun, rechtstreeks uit de pizzaoven! Laat me weten als je meer recepten wilt!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies