Zelfgemaakte Lahmacun uit de Pizzaoven
Lahmacun, ook wel "Turkse pizza" genoemd, is een heerlijk dun platbrood belegd met een kruidige lamsgehaktmix. De hoge temperatuur van een Napolitaanse pizzaoven is perfect om deze authentieke lekkernij snel en knapperig te bakken.
Ingrediënten (voor 3 stuks)
3 | Pizzadeeg bollen Hoeve Cobelli | ontdooit, 24 uur voor bereiding in de koeling |
Voor de topping
250 gr. | lams- of rundergehakt | rauw |
1 | grote tomaat | fijngehakt |
1 | kleine rode paprika | fijngehakt |
1 | groene milde peper | fijngehakt |
1 | ui | fijngehakt |
2 | tenen knoflook | geperst |
1 | bosje platte peterselie | fijngehakt |
1 eetl. | tomatenpuree | |
1 eetl. | olijfolie | |
5 gram | zout | |
15 gram | Kebap Spice - The Sauce |
Bereidingswijze
2. Bereid de topping;
1. Doe het gehakt, de tomaat, paprika, ui, knoflook, peterselie, tomatenpuree, olijfolie en kruiden in een kom;
2. Meng goed tot een smeuïge topping ontstaat. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe als het mengsel te dik is;
3. Verwarm de pizzaoven; Verhit de pizzaoven tot ongeveer 300°C - 350°C;
4. Rol de Lahmacun uit: Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne cirkel (ongeveer 25 cm in diameter). Smeer een dunne laag van het gehaktmengsel over elk deegstuk, tot aan de randen.
5. Bak de Lahmacun; Leg één Lahmacun voorzichtig op de pizzasteen. Bak ze in de pizzaoven gedurende 2-3 minuten tot de randen knapperig zijn en de topping gaar is. Haal ze uit de oven en herhaal met de overige Lahmacun.
6. Serveren: Besprenkel de Lahmacun met een beetje citroensap. Serveer met een frisse salade van tomaat, komkommer en sla, of met een schepje yoghurt voor extra frisheid.
Tips van Pizzaiolo Rick!
• Dun beleggen: Smeer de topping in een dunne laag om ervoor te zorgen dat deze snel gaart.
• Temperatuurbeheer: Controleer regelmatig de hitte in de oven en draai de Lahmacun indien nodig in de oven ongelijkmatige verbranding te voorkomen.
• Variaties: Voeg extra chili toe voor een pittige versie of gebruik gemengd gehakt (lam en rund).
Geniet van je zelfgemaakte Lahmacun, rechtstreeks uit de pizzaoven! Laat me weten als je meer recepten wilt!