• lorem ipsum

SMOKED BEEF RIB CARPACCIO - JORD ALTHUIZEN - BBQ HERO

11 Jan 2022
door Jord Althuizen

Smoked beef rip carpaccio

Ingrediënten (voor 4 personen)

Dit en andere recepten kun je vinden in het boekBlack Smoke!

 

SMOKED BEEF RIBS

1 plate beef ribs (short ribs) met 4 botten, ca. 2 kg

6 el |BS| Cajun Rub (zie blz. 70)

¼ gegaarde maiskolf

50 ml houtskoolmayonaise (zie blz. 76)

200 g ingelegde groenten, bijvoorbeeld biet, rettich, bloemkool (zie blz. 78)

 

Benodigdheden

BBQ voor indirect grillen kruiskopschroevendraaier

3 rookhoutchunks (eiken, whiskeyvaten of hickory)

kernthermometer

vleessnijmachine

gasbrander

 

Duur: voorbereiding 9 uur,

bereiding 5 minuten

 

MISE AND PLACE

Beef ribs: Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 115 °C is bereikt. Op de achterzijde (botkant) van de beef ribs zit een taai vlies. Ontvlies de beef ribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan

de achterzijde van de plate te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer tot deze over de gehele breedte tussen vlies en bot zit. Trek hem dan naar je toe en haal zo het hele vlies van de ribs af. Aan de voorkant (vleeszijde) kan een laag vet of vliesjes zitten. Snijd deze indien nodig met een klein mesje weg, totdat je mooi schoon vlees hebt. Bestrooi de beef ribs rijkelijk met de Cajun Rub. Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen, leg de gekruide ribs met de botzijde op het rooster in de BBQ en sluit de deksel. Houd de BBQ gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C. Voor het beste resultaat verpak je de beef ribs niet in aluminiumfolie, zo voorkom je een te mals eindresultaat. Je wilt juist een licht stevige bite behouden en die krijg je wanneer een kerntemperatuur is bereikt van 92 °C. Verwijder de beef ribs van de BBQ en trek voorzichtig de botten uit het vlees. Laat het vlees afkoelen in de koelkast.

 

AFMAKEN

Haal de gekoelde beef ribs uit de koelkast en snijd met behulp van een vleessnijmachine in plakken van 3 mm dikte. Verdeel de plakjes mooi over vier borden en brand het vlees kort af met een gasbrander, zodat het vet smelt en mooi smaak afgeeft. Brand de gegaarde maiskolf kort af met de gasbrander en snijd kleine stukjes van meerdere korrels aan elkaar los van de kolf. Garneer met de houtskoolmayonaise, gebrande mais en ingemaakte groenten.

 

Foto: Remko Kraaijveld

!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies