• lorem ipsum

RECEPT PIZZABURGER - BBQ SHOP LIMBURG

28 Jan 2021
door Rick Grooten

Kun jij ook nooit kiezen tussen Pizza of Hamburger?

Tijd voor de PIZZABURGER!

En daarom dit recept, één van mijn “old time favorites”.

Ik ben vooral van het vlees en mijn happy family is gek op pizza, vandaar dat dit recept bij iedereen bij mij thuis goed in de smaak valt. En wij maken ook regelmatig een vega-variant, lees maar verder.

Een combi van heerlijk pizzabrood met een sappige burger (of vega) vulling, heerlijk voor bij de borrel op een servetje (dan in vieren gesneden) of voor de échte BBQ HERO als stevig diner.

BBQ MUST HAVES

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

4bollenpizzadeeg, vers
300grongekruid half-om-half gehakt, ter grootte van een golfbal (75 gr. per stuk) of halloumi basilicum voor de vega-variant
4plakkenchorizo
4plakkenuitgebakken ontbijtspek
2bollenmozzarella (4 plakken per burger) eventueel extra geraspte cheddar in de vega-variant
1stukpaprika in reepjes
stukui in ringen
16stuksdunne, kleine, groene, wok asperges
  olijfolie
  Je favoriete BBQ rub en saus

BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE

  • Maak je BBQ aan, met een indirecte setup, en ga naar een temperatuur van 220 graden. Laat je pizzasteen mee opwarmen;
  • Bereid een goed gerezen pizzadeeg, voor iedere pizzaburger gebruik je een tennisbal aan deeg. Verdeel het deeg in tennisballen. Start nu met het bereiden van één pizzaburger. Rol één van de deegtennisballen dun (ongeveer 2mm) uit tot de grootte van een klein dinerbord;
  • Leg op het midden van het uitgerolde deeg in onderstaande volgorde van beneden naar boven: plak chorizo en/of een plak uitgebakken ontbijtspek, mozzarella (én cheddar voor de vega-variant), platgemaakte gehakt-golfbal (of de halloumi voor de vega-variant), kruid het gehakt in de burger licht met je favoriete BBQ rub en als laatste de groenten. Let op vul de pizzaburger niet té vol anders is je pizzadeeg gaar, maar de vulling niet;
  • Vouw de burger nu dicht als een enveloppe;
  • Nu kan je pizzaburger op de BBQ, bak de pizzaburger met de vouwen naar beneden in 8–12 minuten, hou de deksel van de BBQ zoveel mogelijk gesloten;
  • Halverwege de baktijd bestrijk je de bovenzijde van de pizzaburger met een beetje olijfolie en bestrooi je hem met wat van de favoriete rub;
  • Om te checken of de burger gaar is kun je het gehakt in de binnenkant tempen, het vlees is goed als het meer dan 60 graden is;
  • Serveer de pizzaburger met je favoriete BBQ saus.

Beste BBQ HEROES, laat het jullie smaken!

Recept van Rick van BBQ SHOP LIMBURG

!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies