• lorem ipsum

MAISSALADE MET FETA

20 Feb 2024
door Rick Grooten

Deze fris zoete maar toch ook hartige maissalade, smaakt heerlijk bij ribs van de BBQ of een wrap gevuld met homemade pulled pork of Mexicaans gehakt.

INGREDIËNTEN 

Bijgerecht voor 6 personen

300gCrispy mais (blik)
0.5elOlijfolie
 snufjeZout
0.5stSjalot of rode ui, gehakt
0.5stRode paparika
30gramMayonaise
0.5stLimoen, sap & zest
0,5 theelepelFrank's Hot Sauce  of bijv. tabasco
1/3 Rode peper, zeer fijn gehakt
7,5gramKoriander
  Peper & zout naar smaak

BEREIDING

Snijd de paprika in blokjes of fijne reepjes, snipper de sjalot en snijd de peper in ragfijne blokjes.
Maak de dressing door de mayonaise, olie, limoensap, gehakte koriander, hotsauce en chilipeper te mengen. Roer de dressing door de mais, sjalot en paprika. Breng de salade op smaak met peper en zout (niet te veel want je voegt nog feta toe). Verkruimel de feta over de salade en bestrooi eventueel met wat extra verse koriander.

ONZE TIPS

  • Vervang de koriander eens door kervel!
  • Gebruik verse maiskolven, 10 kolven staat voor ongeveer 500 gram mais.

Smakelijk,

Rick van BBQ Shop Limburg

!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies