Deze fris zoete maar toch ook hartige maissalade, smaakt heerlijk bij ribs van de BBQ of een wrap gevuld met homemade pulled pork of Mexicaans gehakt.
INGREDIËNTEN
Bijgerecht voor 6 personen
300 | g | Crispy mais (blik) |
0.5 | el | Olijfolie |
snufje | Zout | |
0.5 | st | Sjalot of rode ui, gehakt |
0.5 | st | Rode paparika |
30 | gram | Mayonaise |
0.5 | st | Limoen, sap & zest |
0,5 | theelepel | Frank's Hot Sauce of bijv. tabasco |
1/3 | Rode peper, zeer fijn gehakt | |
7,5 | gram | Koriander |
Peper & zout naar smaak |
BEREIDING
Snijd de paprika in blokjes of fijne reepjes, snipper de sjalot en snijd de peper in ragfijne blokjes.
Maak de dressing door de mayonaise, olie, limoensap, gehakte koriander, hotsauce en chilipeper te mengen. Roer de dressing door de mais, sjalot en paprika. Breng de salade op smaak met peper en zout (niet te veel want je voegt nog feta toe). Verkruimel de feta over de salade en bestrooi eventueel met wat extra verse koriander.
ONZE TIPS
- Vervang de koriander eens door kervel!
- Gebruik verse maiskolven, 10 kolven staat voor ongeveer 500 gram mais.
Smakelijk,
Rick van BBQ Shop Limburg
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!