STROPERIGE KANEELBROODJES VAN DE BBQ
Dit is één van de eerste dingen die ik proefde van de BBQ bij mijn kleine broertje Rick van de BBQ shop Limburg. En wat is het lekker om deze te eten als ze net van BBQ af komen. Nog warm, stroperig en smeuïg! Echt héérlijk, fingerlicking good....en het ziet er ook nog eens prachtig uit.
BBQ MUST HAVES
- Skillet als ovenschaal
- Aluminium wegwerpschaal als ovenschaal
Voor 16 broodjes
120 | ml | halfvolle warme melk |
1 | ei | |
40 | gram | gesmolten lauw warme boter |
320 | gram | bloem |
3 | gram | zout |
50 | gram | kristalsuiker |
5 | gram | droge gist |
60 | gram | bruine basterdsuiker |
7 | gram | gemalen kaneel |
50 | gram | zachte roomboter |
poedersuiker | ||
beslagkom, mixer, ovenschaal en bakpapier |
BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE
- Ontsteek je BBQ en ga naar een temperatuur van 180 graden indirect.
- Meng de melk, boter, eieren, kristalsuiker en gist in een beslagkom. Voeg de bloem en
het zout toe en kneed het deeg ca 5 minuten tot een zacht en elastisch deeg. - Laat het deeg ca 1 uur rijzen tot dubbel volume.
- Meng intussen de bruine suiker met de kaneel.
- Kneed het deeg even door en rol het uit tot een plak van ca 30 x 50 cm
- Laat het deeg afgedekt met een theedoek nog 10 minuten rijzen.
- Besmeer het nu met de zachte boter en verdeel het suikermengsel erover.
- Rol het deeg van de korte kant op. Snijd de rol in 16 schijven
en leg deze in een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg de schijven ongeveer 1 cm uit elkaar. - Bak de kaneelbroodjes in je BBQ met een temperatuur van 180 graden in ca. 15 minuten of tot ze bruin en gaar zijn.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer (warm) als breekbrood.
BBQTIP
- Ook lekker met vanille ijs of glazuur.
- Bereidingsduur 2,5 uur.
EET SMAKELIJK BBQ HERO'S
RICK & ROOS van BBQ SHOP Limburg
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!