KABELJAUWPAKKETJES MET GROENE ASPERGES VAN DE BBQ
Eindelijk het aspergeseizoen is aangebroken! Met de nog steeds koude temperaturen groeien de asperges niet hard, maar sinds afgelopen weekend kunnen wij de groene weer krijgen bij Hoeve Cortenbach in Voerendaal. Ik kijk altijd weer enorm uit naar deze heerlijke groene seizoensgroenten. En dus uiteraard een lekker recept van de BBQ mét groene asperges. Oja wil je asperges halen bij Hoeve Cortenbach, bestel ze dan vooraf! Normaliter zijn groene en witte asperges verkrijgbaar vanaf begin april tot eind juni.
BBQ MUST HAVES
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
4 | moten | kabeljauwfilet van 125 gram per stuk |
75 | ml | slagroom of kookroom |
1 | rode | ui in halve ringen |
16 | groene wok asperges (fijne stengels) | |
15 | gram | tuinkruiden bijvoorbeeld peterselie én dragon |
4 | stengels | bosui |
Fish and seafood rub of andere kruidenmix voor vis | ||
stevige aluminiumfolie, 4 stukken |
BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE
- Haal de vis uit de koeling, dep droog en wrijf in met de fish and seafoodrub;
- BBQ opstoken naar 160ºC, indirect;
- Snijd de groene asperges in lengte in vieren;
- Hak de tuinkruiden en bosui fijn, snij de rode ui in halve ringen;
- Leg de kabeljauwfilet op de aluminiumfolie, garneer met de groene asperge stukken, rode uien ringen, tuinkruiden en bosui;
- Maak ieder pakketje af met een scheut slagroom;
- Vouw de pakketjes zo dicht dat het kookvocht er niet uit kan lopen;
- Leg de pakketjes 8-10 minuten op de BBQ.
BBQTIP
Eet deze kabeljauwpakketjes met gepofte aardappelen van de BBQ en een heerlijke koude sauvignon blanc witte wijn.
Totale bereidingstijd ca. 20 minuten.
EET SMAKELIJK BBQ HERO'S
ILSE van BBQ SHOP Limburg
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!