Grilled Shrimp & Pineapple Taco’s uit het boek Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen
HOT & FAST IS THE WAY TO GO! KLEINE GAMBA’S OP DE GRILL WIL JE NAMELIJK HEET EN KORT GRILLEN. ZO HEB JE WEL DAT LEKKERE GEGRILDE RANDJE MAAR SLAAN ZE NIET DOOR MET EEN TAAI RESULTAAT ALS GEVOLG. DE LICHTZOETE GEGRILDE ANANAS EN PISTACHECRUMBLE MAKEN ER SAMEN MET DE SWEET & SPICY GAMBA’S EEN SERIOUS TACO VAN DUS GET GRILLING, CABRON!
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 el boter
3 knoflooktenen, grof gehakt
4 el ketchup
4 el chipotle-tabasco
1 el sojasaus
500 g gamba’s, gepeld
zout en versgemalen
zwarte peper naar smaak
GEGRILDE-JALAPEÑOSALSA
5 jalapeño’s
1 sjalot
2 el groene tabasco
sap van 1 limoen
zout en versgemalen zwarte
peper naar smaak
½ ananas, geschild en
in schijven van 1 cm
8 kleine tortilla’s
200 g guacemole, gekocht maar beter nog zelf gemaakt
100 g feta, verkruimeld
2 el fijngehakte
pistachenootjes
2 el grof geplukte
korianderblaadjes
1 limoen, in partjes
Benodigdheden
BBQ of grill voor direct grillen
Bereidingswijze
Duur: voorbereiding 1,5 uur,
bereiding 15 minuten
Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotletabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het
mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot
en snijd door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot deze geblakerd en zacht geworden zijn. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap
en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Gril de schijven ananas tot deze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en
zet opzij. Gril de gemarineerde gamba’s rondom tot ze lichtroze zijn geworden. Let op dat je ze niet te lang grilt, want dan worden ze stug en
taai.
Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, Gegrilde-jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes
en serveer met schijfjes limoen.
Foto Remko Kraaijeveld
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!