• lorem ipsum

Grilled Shrimp & Pineapple taco's - JORD ALTHUIZEN - BBQ HERO

4 Feb 2022
door Jord Althuizen

Grilled Shrimp & Pineapple Taco’s uit het boek Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen

HOT & FAST IS THE WAY TO GO! KLEINE GAMBA’S OP DE GRILL WIL JE NAMELIJK HEET EN KORT GRILLEN. ZO HEB JE WEL DAT LEKKERE GEGRILDE RANDJE MAAR SLAAN ZE NIET DOOR MET EEN TAAI RESULTAAT ALS GEVOLG. DE LICHTZOETE GEGRILDE ANANAS EN PISTACHECRUMBLE MAKEN ER SAMEN MET DE SWEET & SPICY GAMBA’S EEN SERIOUS TACO VAN DUS GET GRILLING, CABRON!

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 el boter

3 knoflooktenen, grof gehakt

4 el ketchup

4 el chipotle-tabasco

1 el sojasaus

500 g gamba’s, gepeld

zout en versgemalen

zwarte peper naar smaak

 

GEGRILDE-JALAPEÑOSALSA

5 jalapeño’s

1 sjalot

2 el groene tabasco

sap van 1 limoen

zout en versgemalen zwarte

peper naar smaak

 

½ ananas, geschild en

in schijven van 1 cm

8 kleine tortilla’s

200 g guacemole, gekocht maar beter nog zelf gemaakt

100 g feta, verkruimeld

2 el fijngehakte

pistachenootjes

2 el grof geplukte

korianderblaadjes

1 limoen, in partjes

 

Benodigdheden

BBQ of grill voor direct grillen

gietijzeren grillrooster

 

Bereidingswijze

Duur: voorbereiding 1,5 uur,

bereiding 15 minuten

 

Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotletabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het

mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot

en snijd door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot deze geblakerd en zacht geworden zijn. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap

en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

 

Gril de schijven ananas tot deze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en

zet opzij. Gril de gemarineerde gamba’s rondom tot ze lichtroze zijn geworden. Let op dat je ze niet te lang grilt, want dan worden ze stug en

taai.

 

Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, Gegrilde-jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes

en serveer met schijfjes limoen.

 

Foto Remko Kraaijeveld

!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies