Zet je gasten in vuur & vlam, maak FLAMMKUCHEN!
Eenvoud en lekker gaan super samen in dit heerlijke en simpele recept voor flammkuchen. Maak je flammkuchen met de Ooni pizzaoven of in een gewone hetelucht oven.
Serveer je flammkuchen als borrelhap bij een goed glas wijn of een heerlijk pilsje van award winning Zuyd Crafts.
BBQ MUST HAVES
INGREDIËNTEN
Voor 4 flammkuchen
4 | bollen | vers pizzadeeg verkrijgbaar bij ons in de winkel (of gebruik kant en klaar vers flammkuchendeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny) |
500 | milliliter | crème fraîche |
4 | sjalotjes | |
400 | gram | gerookt ontbijtspek van bijvoorbeeld Livar |
4 | snufjes | gemalen peper |
4 | eetlepels | Texas Beef Rubvan Kosmos Q |
4 | takjes | rozemarijn |
8 | eetlepels | gruyère (of andere smeltkaas) |
BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm je Ooni pizzaoven tot 300°C of heteluchtoven tot 220°C.
- Snij de sjalotjes in ringen, snij het ontbijtspek in stukken van 2 bij 2 cm en hak de rozemarijn grof.
- Rol het deeg bol voor bol uit en bestrijk met de crème fraîche.
- Bestrooi de flammkuchen met een snuf versgemalen peper.
- Verdeel het gesneden ontbijtspek en de sjalotringen over de 4 deegdelen.
- Bestrooi vervolgens elke deegdeel met twee eetlepel gruyère (optioneel) en één eetlepel Texas Beef Rub.
- Bak de flammkuchen één voor één in de Ooni pizzaoven (max. 6 minuten) of met max. 3 tegelijk in de hetelucht oven (15 minuten).
BBQ TIPS
- Check deze link voor meer BBQ recepten
SMAKELIJK ETEN OONI HERO'S!
ILSE van BBQ SHOP Limburg
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!