Zalmfilets met een Honing-Dille Glazuur van de BBQ - Licht, fris en absoluut verrukkelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
1 | plankje of vel | Cederhout |
4 | stuks | Zalmfilet, elk 150-200 gram |
4 | eetl. | Honing |
2 | eetl. | Dijon mosterd |
2 | eetl. | Verse tijm, fijngehakt |
1 | eetl. | Fin & Feather rub van Plowboy’s |
Bereidingswijze
- Week de cederhouten plank minimaal 1 uur in koud water.
- In een kleine kom, meng de honing, Dijon mosterd, tijm, zout en peper samen tot een glazuur.
- Verwarm de barbecue indirect op 180ºC.
- Bestrooi de zalmfilets met de rub en bestrijk de zalmfilets aan beide kanten royaal met het honing-dille glazuur. Leg ze van elkaar af op de cederhouten plank/vel.
- Plaats de zalm op de BBQ en gaar ongeveer 6-8 minuten tot een kerntemperatuur van 44-48ºC.
- Serveer direct, eventueel met extra glazuur aan de zijkant.
Tips
- Voeg wat verse geraspte gember toe aan het glazuur voor een oosters tintje.
- Dit recept is lekker met geroosterde aardappeltjes en gegrilde groene asperges
Smakelijk Rick
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!