• lorem ipsum

BBQ ZALMFILETS

25 Apr 2024
door Rick Grooten

Zalmfilets met een Honing-Dille Glazuur van de BBQ - Licht, fris en absoluut verrukkelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

1plankje of velCederhout
4stuksZalmfilet, elk 150-200 gram
4eetl.Honing
2eetl.Dijon mosterd
2eetl.Verse tijm, fijngehakt
1eetl.Fin & Feather rub van Plowboy’s

 

Bereidingswijze

  • Week de cederhouten plank minimaal 1 uur in koud water. 
  • In een kleine kom, meng de honing, Dijon mosterd, tijm, zout en peper samen tot een glazuur.
  • Verwarm de barbecue indirect op 180ºC.
  • Bestrooi de zalmfilets met de rub en bestrijk de zalmfilets aan beide kanten royaal met het honing-dille glazuur. Leg ze van elkaar af op de cederhouten plank/vel.
  • Plaats de zalm op de BBQ en gaar ongeveer 6-8 minuten tot een kerntemperatuur van 44-48ºC.
  • Serveer direct, eventueel met extra glazuur aan de zijkant.

     

Tips
  • Voeg wat verse geraspte gember toe aan het glazuur voor een oosters tintje.
  • Dit recept is lekker met geroosterde aardappeltjes en gegrilde groene asperges
 
Smakelijk Rick
 
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies