• lorem ipsum

CURRYWORST - RECEPT - BBQ HERO

29 Jan 2021
door Ilse Grooten

Ook zo'n zin in een foodtrip naar Duitsland?

Tijd voor HOMEMADE CURRYWORST!

Helaas zit een tripje naar Aken er nu effe niet in, de grens is namelijk dicht. En dus heb ik zelf maar mijn "lust" naar CURRYWORST gestild met mijn eigen homemade versie. Na het proeven van je eigen HOMEMADE CURRYWORST, zul je nooit meer alleen voor curryworst naar Duitsland gaan. Je eigen homemade curryworst is namelijk véél en véél lekkerder. Eet deze curryworst thuis ook lekker uit een kartonnen bakje met een houten vorkje, guten appetit!

BBQ MUST HAVES

INGREDIËNTEN

Voor 8 porties

8 verse curryworsten van goeie kwaliteit
500mlcurry
60grtomatenpuree
30mlrode wijnazijn
20mlaceto balsamico
20grhoning
20mlzonnebloemolie
15grdonkerbruine basterdsuiker
10mlworcestershiresaus
10gruienpoeder
7grStokes BBQ Chicken Dust
5grknoflookpoeder
5mlsojasaus
  Oakridge Habanero Death Dust naar smaak

BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE

  • Zet alle ingrediënten klaar. Maak de BBQ gereed met een directe en indirecte zone met een temperatuur van 100 gr. C. Laat de Dutch oven gelijk mee warm worden op de BBQ.

  • Als de BBQ met de Dutch oven op temperatuur is,  giet de zonnebloemolie in de Dutch oven. Verwarm hierin al roerend de uienpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en chilipoeder tot deze beginnen te geuren.

  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om de tomatenpuree te ontzuren. Roer alles goed door elkaar en voeg de donkerbruine basterd suiker toe.

  • Blus het af door de rode wijnazijn, aceto balsamico, worcestershiresaus en sojasaus bij de currypasta te gieten. Roer het goed door totdat de vloeistoffen door de currypasta opgenomen zijn. Schenk er daarna de honing bij. Als dit alles een geheel is kan de curry toegevoegd worden. Breng de currysaus al roerend aan de kook.

  • Verplaats de Dutch oven met de currysaus naar de indirecte zone. Gril boven de directe zone de curryworsten. Gril deze tot deze egaal bruin zijn.

  • Haal de curryworsten van de BBQ en snijd deze in plakjes. Schep de in plakjes gesneden curryworsten in de Dutch oven bij de currysaus.  Schep de worst in currysaus door zodat alles goed verdeeld is. Laat de worst in currysaus nog heel even doorwarmen.

  • Neem de Dutch oven met de worst in currysaus uit de BBQ en bestrooi met Chicken Dust en/of Habanero Death Dust naar smaak. Deze worst in currysaus smaakt heerlijk met verse friet.

Beste BBQ HEROES, laat het jullie smaken!

Recept van Ilse van BBQ SHOP LIMBURG

!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies om onze websites en advertenties te verbeteren. Manage cookies