Gemarineerde Lamskoteletten met Rozemarijn en Knoflook van de BBQ, een klassieker die smaakt naar meer!
Ingrediënten voor 4 personen
8 | stuks | Lamskoteletten |
2 | eetl. | Garlic rub van LetzQ |
1 | tak | Rozemarijn (vers) |
50 | ml | Olijfolie |
1 | stuks | citroen (sap) |
Bereidingswijze
- Meng in een kom de olijfolie, rozemarijn, garlic rub en citroensap
- Leg de lamskoteletten in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle koteletten goed bedekt zijn.
- Dek af en laat de koteletten minstens 2 uur in de koelkast marineren, liever nog overnacht.
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur half direct, half indirect.
- Grill de koteletten ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium rare tot 50-55ºC kern, of langer naar smaak.
- Laat 3-5 minuten van de BBQ rusten, serveer en geniet ervan.
Tips
- Lekker met geroosterde of gepofte aardappeltjes van de BBQ
- Serveer met gegrilde groene asperges
Smakelijk Rick
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!