BBQ BEERCAN CHICKEN
Voor alle BBQ vaders, opa's, bonusvaders en alle andere BBQ hero's, dit is hét recept om te maken op Vaderdag! Niet alleen omdat het "finger licking good" is, maar ook omdat mijn kids het steeds weer fascinerend vinden hoe een "naakte" kip eruit ziet ;-)! Dus zie de bereiding van je kip als dé gezinsactiviteit op Vaderdag.
BBQ MUST HAVES
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
1 | hele | kip (liefst een scharrel- of maïskip) |
5 | eetlepels | olijfolie |
5 | takjes | tijm |
25 | gram | rub |
1/2 | flesje | lokaal bier, bijv. een biertje van Brouwerij Zuyd Crafts |
1 | limoen | gesperst |
BBQ HERO BEREIDINGSWIJZE
- BBQ opstoken met een rooster naar 180ºC, indirect, maak gebruik van kersenhout rookpellets;
- Haal de kip uit de koeling, dep droog en wrijf in met de olijfolie en bestrooi met de rub;
- Stop de tijm onder de huid van de kip;
- Schenk de helft van het bier in de kiphouder en drink de rest lekker op tijdens het wachten;
- Duw de kip met z'n kont over de kiphouder;
- Zet de kip met houder op het rooster van de BBQ;
- Na een uur of als de rub niet meer loslaat van de kip, de kip regelmatig bedruipen/instrijken met limoensap zodat de kip een mooie korst krijgt;
- BBQ de kip met gesloten deksel;
- De kip is gaar als de temperatuur in de dijen van de kip minimaal 75ºC is;
- Laat de kip als deze gaar is even rusten voordat je hem van de houder haalt en aansnijdt.
BBQTIP
Eet deze beercan chicken met gebakken aardappeltjes (eventueel ook van de BBQ), een frisse coleslaw en Alabama White BBQ sauce.
Totale bereidingstijd ca. 1,5 uur waarvan ongeveer circa 5 kwartier op de BBQ.
SMAKELIJK ETEN BBQ HERO'S!
ILSE van BBQ SHOP Limburg
!! Post jouw BBQ foto, tag @bbqshoplimburg of gebruik #bbqshoplimburg !!